Zegel Stichting Van Den Akkerfonds
CultuurMaatschappelijk belangSport

Het ontstaan van Stichting Van Den Akkerfonds

Het financiële vermogen van de stichting is ontstaan uit het vermogen van de heer G.P. van den Akker, voormalig directeur van Gouda Holland. Het Van den Akkerfonds bestaat sinds 1972 en heeft in die periode voor meer dan € 325.000 aan subsidies uitgekeerd.

Geschiedenis Gouda Holland

Het bedrijf is in 1929 door de heer G.P. van den Akker gestart als fabrikant van lampenkappen en andere sfeerverlichting onder de naam "Verlichting Industrie Gouda" in Holland. De naam veranderde al snel in "Gouda Holland" en het bedrijf groeide uit tot een toonaangevend bedrijf in de verlichtingsindustrie.

Begin jaren 50 wordt het assortiment uitgebreid met buitenverlichting wat een schot in de roos bleek te zijn. Als het bedrijf uit zijn jasje groeit, verhuist het in 1962 naar Haastrecht. Door de jaren heen heeft Gouda Holland het assortiment steeds verder uitgebouwd en het richt zich nu voornamelijk op de industriële markt.

Wanneer de heer Van den Akker eind jaren zeventig zijn functie als directeur neerlegt richt hij, uit loyaliteit voor de bewoners van Haastrecht, het Van den Akkerfonds op. Met als doelstelling, het stimuleren van activiteiten door verenigingen, stichtingen of andere instellingen van culturele, sportieve of maatschappelijke aard ten behoeve van de Haastrechtse leefgemeenschap.

Gouda Holland was tot medio 2020 in Haastrecht gevestigd en heeft nu een productielocatie en verkoopkantoor in Moordrecht.

Dhr. G.P. van den Akker